• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Dit zijn de opgenomen sessies van drie live sessies die ik heb gegeven via facebook.

In deze les leer ik je hoe je je schattige diertjes omtovert naar 3D diertjes met de toffe alcoholmarkers. Ook leuk: bij elke les krijg je een huiswerkopdracht zodat je zelf nog even kunt oefenen met de geleerde technieken. Deze vind je bij elke les als een pdf download.

OVER ALCOHOLMARKERS
Doordat deze stiften een inkt op alcoholbasis hebben kun je hier ongelooflijk mooi mee blenden. Doordat je nat in nat werkt vloeit de inkt perfect in elkaar over. Je werkt met deze stiften op speciaal marker papier. Dat papier blend mooi en drukt niet door. Daarnaast kun je oneindig in lagen werken. Begin je met een groot project dan bouw je dit geleidelijk op door steeds meer schaduw toe te voegen. Ben je nieuwsgierig, dan is dit je kans om deze markers te ontdekken! Tijdens deze cursus werk ik met de promarkers van Winsor & Newton.

Wat gaan we doen?

LES 1 • DE BASIS
In deze les gaan we aan de slag met het tekenen van kleine, simpele diertjes. Begin samen met mij te schetsen en daarna werken we het uit met fineliner en markers.

LES 2 • VOSJE MET ACHTERGROND
In deze les laat ik je zien hoe je een diertje vanuit een iets andere hoek tekent dan recht van voren. Daarnaast gaan we aan de slag met een toffe achtergrond.
LES 3 • SCHILPAD MET COCKTAIL
Een leveltje up vandaag. Teken met mij mee met een chille schildpad die heerlijk geniet van een cocktail. Leer tekenen in 3D door alles terug te brengen tot basisvormen. Let’s go!!ALLES OP EEN RIJ:
• Materialen zijn niet ingebrepen in de ticket prijs.
• Waar gaan we mee werken:
potlood >
– gum (gumpen >, gum faber castell >)
– fineliners (edding profipen 0.5  edding profipen 0.7 >)
– witte pen (uni ball signo broad > )
– Promarkers Winsor & Newton:
cool grey 1 >
cool grey 2 >
lemon (Y747) >
pumpkin (O467) >
spice (O346) >
green tones set van 6 >
– Markerpapier Canson 70 gr papier >
(Als je met dikker papier wilt werken is er dit blok van Canson 200 gr papier >)
Hier vind je een link naar het materialen pakket > (LET OP: hier zit alleen geen potlood en gum bij in)
Hier vind je een link naar het pennenpakket > (LET OP: hier zit geen markerpapier, potlood en gum bij in)

• Heb je een ticket gekocht? Je krijgt meteen toegang tot de lessen om te starten
• Je houdt 1 jaar lang toegang tot de lessen
• DUTCH ONLY

Over de instructeur

Profielfoto

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg brak door als auteur met het immens populaire 'Handlettering doe je zo'. Ze is een creatieve duizendpoot en werkt als grafische vormgever, auteur, illustrator en conceptontwikkelaar.

Bekijk meer cursussen van Karin Luttenberg →

Cursusoverzicht

Introductie blenden 01:10:00
Les 1 diertjes tekenen 01:30:00
Les 2 vosje met achtergrond 01:15:00
Les 3 schildpad cocktail 01:25:00
Miniles blenden 00:10:00

Reviews

4.1

4.1
8 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren3
 • 3 Sterren2
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Fantastisch

  5

  Was weer ontzettend leerzaam.
  Ik heb weer veel geleerd.
  Fijne humor
  Ik kan niet wachten op de volgende cursus, met meisjes en huisjes.
  Echhhtt. Een aanrader.
  Dank je wel!

 2. Leuke cursus

  3

  Ik heb deze cursus gekocht als aanvulling op de andere diertjes cursus, maar deze staat op zichzelf waardoor het voor mij iets teveel overlap had. Ook zijn dit ‘oude’ Facebook live sessies wat ik toch nét iets minder vind. Al met al vooral de moeite waard als je graag in kleur werkt en nog niet veel ervaring hebt met het tekenen van diertjes.

 3. 4

  Weer heel veel geleerd! Ik denk niet dat alcoholmarkers ooit “mijn ding” zullen worden; je moet té snel werken als je goed wilt blenden. Maar de cursus was leuk om te doen en me de markers zal ik best nog wat experimenteren.

 4. Veel geleerd! Verliefd op de promarkers geworden.

  5

  Heb veel geleerd van deze cursus. Ben fan geworden van de markers. Enige minpuntje vond ik dat het opgenomen live sessies waren. Waardoor de lessen onnodig lang duurden. Vind zelf de korte lesjes zoals met de cartoon meisjes tekenen en cute animals cursus fijner. Dat is persoonlijk. Het resultaat is wel echt super leuk geworden.

  Bytheway. Ik zou wel eens cute zwarte animals willen leren tekenen met de markers. Wij hebben alleen maar zwarte dieren🙈 die zijn dus echt moeilijk om te tekenen en om ze dan ook nog schattig te krijgen

 5. leuke cursus

  4

  Wat een leuke cursus was dit. Met veel handige tips. Ik was helemaal nog niet bekent met alcoholmarkers dus dit was echt helemaal nieuw voor mij. Maar erg leuk om te doen.

 6. Leren werken met alcoholmarkers

  3

  Ik heb de cursus gevolgd om wat meer grip te krijgen op de alcoholmarkers. Hier zijn veel goede tips’voor gegeven en het is uiteraard vooral oefenen. Jammer genoeg waren het opgenomen live sessies en was het tussendoor veel wachten omdat er dan in een chat die ik niet had veel gezegd werd. Dat vond ik persoonlijk niet zo leuk. Ik zal zeker wel sneller naar mijn alcoholmarkers grijpen om eens iets mee te maken.

 7. Cute animals in kleur

  4

  Deze cursus heb ik aangeschaft nadat ik de cute animals cursus had gedaan. Hierdoor was er wel wat overlap, maar dat was niet storend voor mij. Wel vond ik de lessen vrij lang omdat het eerdere opgenomen live sessies waren, hierdoor waren er veel pauzes en ook reacties uit de chat die werden besproken, dat had van mij er wel uit gemogen. Verder wederom een hele fijne cursus om te volgen, zeker vanwege de tips voor het blenden. Hier ga ik nog goed mee oefenen om wat minder harde overgangen te maken.

 8. Heel fijne cursus - leuke aanvulling op de schattige diertjes cursus

  5

  Je krijgt een duidelijke uitleg over ‘hoe te blenden’ en past dit toe op enkele toffe diertjes, je wil erna helemaal ‘losgaan’ met de markers. Als je ook de andere cursus gedaan hebt heb je hiervoor inspiratie genoeg.

© 2024 by Karin Luttenberg Paperfuel.nl