• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Na het boek over de meisjes leer je in deze cursus de trucks om deze basis om te zetten in het tekenen van een leuk jongetje. Je begint met verschillende kapsels te tekenen, verschillende emoties en uiteindelijk teken je twee complete kaartjes die meteen met de post mee kunnen!
Cartoonjongetjes teken je zo met Karin Luttenberg van Paperfuel• In de eerste les gaan je aan de slag met verschillende kapsels en gezichten. Hoe wordt een meisje dus een jongetje.
• In les twee komen er drie verschillende emoties aan bod. Je tekent de jongetjes in zijn geheel dus je leert ook meteen hoe je de kleding tekent.
• Les 3 wordt er gewerkt vanaf een foto. Voor de meesten best lastig maar Karin laat je zien hoe eenvoudig dit eigenlijk is.
• In de laaste twee lessen ga je aan het werk met een kaartje voor een jarige en een beterschapskaart. Mr. Cuddles, je weet wel, dat leuke aapje, komt hier ook nog voorbij! 🙂
WERKBLADEN & HUISWERK:
Natuurlijk ontvang je bij alle lessen een werkblad met alle tips uit die les. Hier vind je ook het huiswerk die bij de betreffende les hoort. Totaal zul je hier ook zo’n 6 uur voor uit kunnen trekken.

 

Bij deze curus kun je het boek ‘Cartoonmeisjes teken je zo! gebruiken. Hierin staan heel veel meisjes maar hier wordt dezelfde basis gebruikt als bij het jongetjes tekenen. In dit boek vind je heel veel stap-voor-stap voorbeelden en inspiratie!
MATERIALEN:
In de lessen gaan we werken met de volgende materialen:
// LET OP! Via onderstaande links kom je in mijn aparte webshop ///
Je kunt een cursus en materialen niet in dezelfde shop afrekenen.

ECHT NODIG VOOR HET TEKENEN:
Profipen Edding 0.3 zwart >
Profipen Edding 0.5 zwart >
Profipen Edding 0.7 zwart >
Paperfuel potlood >
Gum faber castell dust free >
Tombow gumpen (navulbaar) >

AANVULLEND WORDEN DEZE MATERIALEN GEBRUIKT:
Studio collectie 6 schetspotloden Winsor & Newton >
– Potloden: 4B, 8B, witte houtskool, sepia houtskool, zwarte harde houtskool, zwarte medium houtskool
Kaartenblok 20 x 10 cm ‘It will be magic’ >
Kaartenblok 13 x 13 cm ‘Doodle the day away’ >
Hoekpons klein >
Hoekpons groot >
Snijliniaal >

• Heb je een ticket gekocht? Je krijgt meteen toegang tot de lessen om te starten
• Je houdt 1 jaar lang toegang tot de lessen

Cartoonjongens tekenen met Karin Luttenberg van Paperfuel #paperfuelcartoonboy

 

Over de instructeur

Profielfoto

Karin Luttenberg

Karin Luttenberg brak door als auteur met het immens populaire 'Handlettering doe je zo'. Ze is een creatieve duizendpoot en werkt als grafische vormgever, auteur, illustrator en conceptontwikkelaar.

Bekijk meer cursussen van Karin Luttenberg →

Cursusoverzicht

Introductie Gratis 00:01:00
Les 1 looks 00:20:00
Les 2 express it 00:30:00
Les 3 move it 00:12:00
Les 4 celebrate it 00:20:00
Les 5 get well soon 00:20:00

Reviews

5

5
21 beoordelingen
 • 5 Sterren21
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Fan

  5

  Zulke leuke jongens leren tekenen! Ik kan niet meer stoppen en heb de vervelende tik,dat ikmeteen alles wil kopen…Wat is de volgende cursus??

 2. 5

  Net als de cursus meisjes tekenen is ook deze cursus erg leuk om te doen.
  Karin heeft een prettige stem om naar te luisteren. Het tempo van de lessen is prima en de handelingen worden goed uitgelegd. Je weet na deze lessen hoe je zelf een jongetje opbouwt. Jammer dat ik alweer klaar ben met de lessen.
  Ik heb ervan genoten!

 3. Weer een geweldige cursus !

  5

  Hele fijne uitleg, fijn volume, geen hinderlijke muziekjes erachter, alleen een tingeltje in het begin van elk fimpje. Met weinig materiaal een superleuk resultaat. Ik ben verslaafd aan Paperfuel cursussen. En oh ja, een hele fijne prijs ! Dank je wel Karin. Kijk uit naar je volgende. Het enige nadeel is dat de cursussen zó leuk zijn dat je er snel doorheen bent want ik kan niet stoppen.

 4. Super gaaf

  5

  Super gaaf om deze cursus te volgen. Karin legt heel duidelijk en rustig uit. Het resultaat is verbluffend, ook al denk je dat je niet kunt tekenen. Een echte aanrader. En samen met het boek ‘Cartoonmeisjes tekenen’ stop je niet meer met tekenen! 😉

 5. leuke cartoonjongens

  5

  Naast de cartoonmeisjes is deze spoedcursus cartoonjongens tekenen erg leuk, ik vind vooral de verschillende kapsels en kleding erg leuk. Karin’s cursussen zijn altijd makkelijk te volgen, ik luister enkel tijdens het tekenen. Op het scherm kijken is niet eens nodig.

 6. Super leuk!!!

  5

  Alhoewel ik het boek cartoon meisjes en de kerstcursus heb gedaan hier toch weer nieuwe dingen geleerd. Het nodigt ook vooral uit om meer te doen en zelf verder te tekenen. Leuk commentaar !

 7. Geweldig

  5

  Ik hou van de stijl waarmee Karin deze cursus geeft. Heel duidelijk, niet moeilijk, vlot te volgen en haalbaar voor een startende tekenaar als ik. Ik ga zeker nog enkele andere cursussen volgen!!! Een grote aanrader!!!

 8. Knappe ventjes om verliefd op te worden

  5

  Een ontzettend leuke cursus waarbij je met de minuut enthousiaster raakt. Je volgt het liefst alle lessen achter elkaar. Op naar de volgende cursus, dankjewel Karin.

 9. Super leuk

  5

  Onwijs bedankt voor het maken van deze workshop heb er erg van genoten

 10. Lekker meetekenen met Karin

  5

  Heerlijk rustig luisteren naar Karin en ondertussen meetekenen! Dit helpt absoluut om van perfectionisme af te komen: het hoeft allemaal niet perfect! Als het maar lijkt en je er lol in hebt is genoeg! Iedereen kan dit leren, zeker met de manier waarop Karin het uitlegt!

 11. Middag tekenen

  5

  Alleen nog maar les 1 gedaan, en al de hele middag vol inspiratie jongetjes getekend…. Ook leuk om samen met kinderen te doen. Karin legt het zo goed uit dat m’n zoon van 11 ook gemakkelijk mee kan tekenen, met mooi resultaat. Ben een groot fan!

 12. Blijft zo LEEUK!!

  5

  Na de meisjes tekenen gelijk doorgegaan naar jongetjes tekenen. Ook een echte aanrader. Zo leuk dat ik nu tekeningetjes kan maken van mijn eigen zoon en dochter:-) Op naar de schattige diertjes tekenen.

 13. Time flies!

  5

  Leuke cursus! Met plezier getekend. Nu zelf oefenen… fijn dat je het even op pauze kunt zetten tussendoor. Hoop nog eens een sessie mee te kunnen tekenen!

 14. Jongetjes tekenen is leuk!

  5

  Ook dit was weer een leuke cursus! Duidelijke uitleg, stap voor stap vertelt Karin wat je moet doen en als het te snel gaat zet je het gewoon even op pauze! Echt super leuk. Ook de oefenbladen zijn super handig om je technieken te verbeteren. Super leuk vervolg op Cartoon meisjes !

 15. Uiteraard weer zo leuk!!

  5

  En weer een cursus gedaan en ook weer zo leuk. Jij hebt het echt voor elkaar gekregen dat ik mijn eigen tekeningen nu wel leuk vind en zelfs een klein beetje trots ben… 🙂
  Het enige nadeel van deze cursussen……het werkt zo verslavend. Je wilt maar doorgaan.
  Bedankt weer voor de ontzettend leuke cursus. Ook dit is weer een echte aanrader!

 16. 5

  Superleuk dat er naast de cartoonmeisjes ook cartoonjongens getekend kunnen worden.
  Super om beide cursussen met elkaar te combineren. Bedankt Karin, je hebt mij weer verbaasd doen staan van mijn eigen kunnen! Stap voor stap nam je me weer mee!

 17. Cartoon jongens

  5

  Wat een heerlijke cursus weer.
  Ik heb dan wel gespeeld met de promarkers want zwart-wit is niet mijn ding.
  Nu nog de cartoon-meisjes en de cartoon-jongens met misschien nog wel de cartoon-diertjes samen gaan doen, dus dat wordt flink oefenen.
  Cursus is een echte aanrader.

 18. Alweer een super leuke en leerzame cursus!

  5

  Na de diertjes en meisjes cursussen wilde mijn zoon graag jongens leren tekenen. Dus zijn we samen de cursus gaan doen. De cursus is goed te volgen (ook voor kinderen) en als het toch te snel gaat zetten we de les gewoon even op pauze of spoelen we even terug. Mijn zoon zegt dan altijd dat Karin de turbo aan heeft staan.
  De cursus leert je stap voor stap een jongen te tekenen en leert je waar je op moet letten. Ook zijn de huiswerkopdrachten erg fijn! Je kan zelf bepalen of je ze maakt, maar ik zou het wel aanraden omdat je gelijk toepast wat je in de de les hebt geleerd. Deze cursus is een aanrader voor jong en oud!

 19. Leuk joh

  5

  Het was weer een geweldige cursus, jongens tekenen.
  Heb het zelf gebruik voor een verjaardag kaart.
  Heb het vorig jaar afgerond, was vergeten te revieuwen!

 20. leuk, leuk ,leuk

  5

  Een hele leuke aanvulling na de cursus cartoonmeisjes teken je zo.
  Het word zo rustig eenvoudig uitgelegd, je hebt al snel een hele leuke tekening.
  Nu nog wel even oefenen. maar 😉

© 2024 by Karin Luttenberg Paperfuel.nl